droit des étrangers - rodríguez bernal avocats

A Nemzeti Bíróság elutasított egy kiadatást

2020 . március 6-i végzésében, a Nemzeti Bíróság büntetőtanácsa (Sala de Penal de la Audiencia Nacional) elutasította egy brit állampolgár kiadatását, amelyet a Thaiföldi Királyság hatóságai kértek, mivel az említett hatóságok azt nem garantálták, hogy a halálbüntetést nem szabnak ki rá.

Kiadatás - Büntetőjog - Rodríguez Bernal ÚgyvédekEgy majdnem féléves nehézkes bírósági eljárás után, amely a körözött férfi letartóztatásával kezdődött a malagai repülőtéren 2018. októberében, a Bíróság kedvezően döntött a kiadatásról. Ebben az eljárásban, Antonio Pedro Rodríguez Bernal részt vett az az említett ferfi ügyvédjeként.

Halálbüntetés

Az eljárás során, amely két fellebbezést is tartalmazott, amelynek eredményeként a körözött személyt óvadék nélkül szabadlábra helyezték, bár bizonyos óvintézkedésekkel, a Thaiföldi Királyság büntetőjogi rendszerét alaposan át kellett tanulmányozni. A thaiföldi hatóságok a halálbüntetést kértek, a kommutációjának lehetőségével.

Hálásak vagyunk az UNED Nemzetközi Közjogi Tanszékének, különösen Dr. Doña Fanny Castro-Rial Garrone-nak és Dr. Don Álvaro Jarillo Aldeanueva-nak az thaiföldi emberi jogi helyzetről szóló értékes szakértői jelentés elkészítéséért, melyet a védőügyvéd használt fel az eset során.

Az ügyet számos brit média követte.

Write a comment:

Leave a Reply

logo-footer

                

× ¿Cómo puedo ayudarte?