május 22

Kiádatás: A Nemzeti Bíróság elutasított egy kiadatást és halálbüntetés iránti kérelmet nyújtott be

Kiádatás: A Nemzeti Bíróság elutasított egy kiadatást és halálbüntetés iránti kérelmet nyújtott be

A Nemzeti Bíróság elutasított egy kiadatást 2020 . március 6-i végzésében, a Nemzeti Bíróság büntetőtanácsa (Sala de Penal de la Audiencia Nacional) elutasította egy brit állampolgár kiadatását, amelyet a Thaiföldi Királyság hatóságai kértek, mivel az említett hatóságok azt nem garantálták, hogy a halálbüntetést nem szabnak ki rá. Egy majdnem féléves nehézkes bírósági eljárás után, amely.

október 5

Művészeti Piac Jogi Mesterképzesi Szak

2021 Juniusában, ennek a cégnek az igazgatója, Antonio Pedro Rodríguez Bernal, tartotta az órát “Az adózás a műalkotások átadásában” névü , a I. Művészeti Piac Jogi Mesterképzesi Szak (Máster) belül, amelyet a madridi Carlos III. Egyetem szervezett. Rodríguez Bernal tanárként vett részt. A mesterképzesi szak , aki ebben a tudományágban úttörő volt Spanyolországban, összehozta az.

augusztus 26

Előadás Az Emberi Jogok és Globalizáció II. Nemzetközi Kongresszusán

Július 3-án az iroda igazgatója, Antonio Pedro Rodríguez Bernal, egy előadást tartott a Az Emberi Jogok és Globalizáció II. Nemzetközi Kongresszusán, amelyet a Sevillai Egyetem -Universidad de Sevilla- szervezett (2020. július 1., 2. és 3.). Rodríguez Bernal „Új emberi jogok a globalizációval szembesülve” nevű kerekasztalnak részét képezte „A kettős állampolgárságnak az emberi joga iránt etnikai-kulturális.

június 22

Magyarul fogadja ügyfeleit a spanyol ügyvéd – Interjú a Pannon Hírnök újságban

Antonio Pedro Rodríguez Bernal: “Magyarul tanulni hatalmas intellektuális kihívás.” Antonio Pedro Rodríguez Bernal a spanyolországi Napos-part talán legismertebb sztárügyvédje, aki nem csak számos jogterület szakértője, hanem több idegen nyelvet is folyékonyan beszél. Más spanyol jogászokkal ellentétben azonban ő nem elégszik meg a világnyelvek -mint például az angol és a francia- ismeretével, hanem elsajátította a rendkívül.

január 12

Új cikk a Jogtudományi Hírekben. Kulturális javak kisajátítása: feltevések és sajátosságok​

El pasado 8 de septiembre de 2017 publicamos en el Portal “Noticias Jurídicas” el artículo “La expropiación forzosa de bienes culturales: supuestos y particularidades”, escrito por el director de este despacho, Antonio Pedro Rodríguez Bernal. Este artículo aborda el procedimiento de expropiación aplicable a los bienes culturales, resaltando sus particularidades. El bien cultural y, especialmente, el.

január 12

A Málagai Területi Bíróság ​jogellenesnek nyilvánítja egy jelzálogszerszerződés végrehajtását az értékhatár megjelölésének hiányosságai miatt

Los procedimientos de ejecución hipotecaria requieren la aportación, con la demanda, de una liquidación de la deuda mediante documento fehaciente que exprese las operaciones de cálculo que arrojan como saldo la cantidad determinada por la que pide el despacho de la ejecución. Este documento se elabora ante notario y, a veces, los cálculos o los.

március 31

Úttörő jelentőségű ítélet a bankok mértéktelenségével szemben: eltörlésre kerül a TELJES változó kamat mindennemű helyettesítés nélkül, s ráadásul a bankot arra is kötelezik, hogy további 60.000 eurót fizessen vissza az érintett ügyfeleknek

El Juzgado de Primera Instancia Número Tres de Marbella, en el día de hoy (22-2-2017) ha dictado sentencia por la que, estimando íntegramente la demanda interpuesta por el letrado Antonio Pedro Rodríguez Bernal, declara la nulidad de pleno derecho de TODO el interés variable (IRPH), sin sustituirlo por otro variable alternativo, además de anular la.

március 2

​Antonio Pedro Rodríguez Bernal szakvéleményét idézik a ‘A nemzetközi hatásköri összeütközések megelőzése és feloldása a kiberbűnözés területén’ címet viselő jogtudományi cikkben

Translation: El director de este despacho, Antonio Pedro Rodríguez Bernal y su artículo científico “Los cibercrímenes en el espacio de libertad, seguridad y justicia” han sido frecuentemente citados en el magnífico trabajo “Prevención y solución de conflictos internacionales de jurisdicción en materia de ciberdelincuencia” escrito por Ignacio Flores Prada, Profesor de Derecho Procesal de la Universidad Pablo.

január 27

​Az Andalúziai Legfelsőbb Bíróság​ ​8 évvel csökkenti ​a korábbi élettársát meggyilkoló férfi börtönbüntetését

La Sala de lo Civil y Penal de Tribunal Superior de Justicia de Andalucía, en sentencia de 16 de enero de 2017 revoca parcialmente la sentencia dictada por la Audiencia Provincial de Málaga (Tribunal del Jurado) el 30 de junio de 2016, por la que se condenaba a 25 años de prisión a un hombre.

december 6

A Spanyol Központi Büntetőbíróság elrendeli a kiadatási eljárásban érintett személy szabadlábra helyezését, első ízben alkalmazva a kiegészítő védelem jogintézményét

After 30 days of prison by measure confirmed by the Central Court of Instruction No. 6 in Madrid, the Criminal Chamber of the National High Court -Audiencia Nacional- (Third Section) fully considers the appeal filed by counsel Antonio Pedro Rodríguez Bernal and the invaluable collaboration of Suhail Abreu Núñez, ordering the immediate release, without the.